Eigendomsoverdracht van uw woning

akte van verdeling echtscheiding

Heeft u samen een woning die door een van u beiden wordt overgenomen? In dat geval moet u bij een notaris een akte van verdeling laten opstellen. Met een akte van verdeling wordt de eigendom van de woning gewijzigd. Soms wordt ook wel gesproken over een akte van scheiding en deling, een verdelingsakte of een leveringsakte.

Wij bieden u de mogelijkheid de akte van verdeling te laten opstellen bij het notariskantoor waarmee wij samenwerken voor het scherpe tarief van € 627,80 all-in.

Uw voordelen:

checkEen zeer scherp tarief

checkEen eenmalig bezoek aan de notaris (dit kan direct na de bespreking bij ons op kantoor van uw convenant)

 

Om gebruik te kunnen maken van onze notaris dient u wel te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U heeft bij ons gekozen voor het Pluspakket of Totaalpakket.
  • In het convenant is duidelijk opgenomen of er overwaarde of onderwaarde wordt verdeeld en zo ja, hoeveel.
  • U zorgt zelf voor het ontslag uit hoofdelijkheid (en/of verklaring van niet-uitwinning) bij de bank.
  • U zorgt zelf voor de wijziging tenaamstelling van eventuele polissen die aan de woning zijn verbonden. U dient het eens te zijn over de verdeling van de waarde van die polissen.
  • U gaat beiden in ieder geval één keer naar de notaris. Dit kan direct na de bespreking bij ons op kantoor, maar mag ook op een ander moment.
  • Er zijn geen bijzonderheden ten aanzien van de woning zoals bijvoorbeeld een antispeculatiebeding, gedeeltelijk kadastraal perceel, etc.
  • U beheerst beiden de Nederlandse taal vloeiend.

Wijzigt u van bank of gaat u meer lenen dan uw huidige hypotheekplafond? Dan moet vrijwel altijd een nieuwe hypotheekakte worden opgenomen en in het Kadaster worden ingeschreven. De notaris kan dit voor u verzorgen voor € 552,48 all-in wanneer u dit doet in combinatie met de akte van verdeling. Heeft u een hypotheek bij ING, Rabobank, ABN Amro, Florius of Moneyou? Dan betaalt u € 487,48 i.p.v. € 552,48.

In geval van een hypotheekakte is een tweede bezoek aan de notaris noodzakelijk. Bij het vestigen van een hypotheekakte dient u persoonlijk aanwezig te zijn. Dit geldt alleen voor de partij die de woning overneemt. De ander hoeft niet voor een tweede maal naar de notaris.