Pluspakket echtscheiding


Eenvoudig scheiden zonder dure mediator of hoge advocaatkosten. Het kan, met het Pluspakket. Je wordt begeleid van de aanvraag tot de inschrijving.

Bij het Pluspakket ontvang je een op maat gemaakt convenant (en bij minderjarige kinderen ook een ouderschapsplan) dat jullie samen verder kunnen invullen met behulp van duidelijke instructies. Bij vragen kun je altijd bellen met de helpdesk.

Het convenant dat jullie samen hebben ingevuld, wordt door de echtscheidingsadvocaat, mr. Auke Bakker, met jullie besproken.


Zo werkt het


aanmelden-echtscheiding

Stap 1: Aanmelden

Je vraagt het Pluspakket aan. Je keuze kun je altijd nog wijzigen als een ander pakket beter blijkt te passen.

Je aanvraag is zonder verplichtingen. Je zit nergens aan vast.

Na je aanvraag ontvang je direct op maat gemaakte digitale documenten.


convenant-echtscheiding

Stap 2: Afspraken vastleggen

Het convenant / ouderschapsplan is al automatisch ingevuld op basis van de door jullie ingevulde gegevens op het aanvraagformulier. Hierdoor bespaar je veel tijd en kun je direct aan de slag met het convenant.

Je vult samen het convenant verder in met behulp van een duidelijke instructie. De helpdesk is er altijd voor eventuele vragen.


bespreking-convenant

Stap 3: Bespreken

Er wordt een afspraak met jullie gemaakt voor het bespreken van het convenant met de echtscheidingsadvocaat, mr. Auke Bakker.

De bespreking kan thuis via een videomeeting, maar je mag uiteraard ook op kantoor langskomen.


echtscheiding-rechtbank

Stap 4: Rechtbank

Het verzoekschrift tot echtscheiding wordt met convenant voor jullie ingediend en de echtscheidingsprocedure wordt afgewikkeld bij de Rechtbank.

Je hoeft niet naar een zitting.  Alles wordt door scheiden-online verzorgd.


echtscheiding-gemeente

Stap 5: Gemeente

Je tekent nog eenmaal voor akkoord (dat kun je gewoon thuis doen) en vervolgens wordt de inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente verzorgd. Na 4 tot 5 weken zijn jullie gescheiden.

Moet de echtscheiding met spoed afgewikkeld worden? Neem dan contact op voor de mogelijkheden van een spoedtraject.

aanvragen-echtscheiding

Belangrijkste kenmerken van het Pluspakket


 • Je maakt samen afspraken in het convenant
 • Je afspraken worden met jullie doorgenomen door een echtscheidingsadvocaat
 • Uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen en advies te vragen aan de advocaat
 • Waar nodig wordt het convenant verbeterd en geoptimaliseerd voor jullie situatie

Ben je samen het convenant aan het opstellen en kom je er achter dat je liever volledige begeleiding wilt bij het invullen van het convenant en het maken van de afspraken? Dan kun je tussentijds altijd nog wisselen naar een medationpakket.


Goed om nog te weten

 • Vaste Prijs

  Je betaalt de vaste prijs van € 495,- per persoon. Griffierecht is inbegrepen. Er zijn geen verborgen kosten. Je verzamelt alleen zelf de huwelijksakte (en eventueel geboorteaktes van de kinderen). Wil je dat scheiden-online deze voor je opvraagt? Geen probleem, dat is mogelijk.

 • Korting of gratis

  Heb je recht op gefinancierde rechtsbijstand? Dan kun je in veel gevallen een korting krijgen op het tarief of is het traject zelfs geheel gratis. Klik hier om het direct te controleren.

 • Samen eens

  Belangrijkste voorwaarde is dat jullie het eens zijn en samen het convenant kunnen invullen. Lukt dit niet? Dan kost het je ook niets. Een aanvraag is volledig zonder risico.

 • Adviesgesprek

  Twijfel je welk pakket je moet kiezen? Plan een kort adviesgesprek en je wordt geholpen.