Eenvoudig online scheiden


Eenvoudig en betaalbaar scheiden. Het kan dankzij onze vaste pakketten. Met of zonder mediation.

We begeleiden je van de aanvraag tot de inschrijving, waarbij je verzekerd bent van de deskundigheid van onze familierechtadvocaat en de juristen van de helpdesk.

We begrijpen dat scheiden niet leuk is, en dat er veel op je af komt. Daarom hebben we het hele proces in eenvoudige stappen voor je ingedeeld, en staan wij altijd voor je klaar voor hulp.


Zo werkt het

Image

Stap 1: Aanmelden

Je vraagt een van onze pakketten aan. Je keuze kun je altijd nog wijzigen als een ander pakket beter blijkt te passen.

Je aanvraag is zonder verplichtingen. Je zit nergens aan vast.

Na je aanvraag ontvang je direct op maat gemaakte digitale documenten.


Image

Stap 2: Afspraken vastleggen

Jullie convenant / ouderschapsplan is al automatisch ingevuld op basis van de gegevens op het aanvraagformulier. Hierdoor bespaar je veel tijd en kun je direct aan de slag met het convenant. Je vult samen het convenant en eventueel ouderschapsplan verder in. Bij vragen is onze helpdesk er voor jullie.


Image

Stap 3: Bespreken

We maken een afspraak met jullie voor de bespreking met de familierechtadvocaat. We controleren alle afspraken en leggen de procedure nog een keer uit.

De bespreking kan thuis via een videomeeting, maar je mag uiteraard ook op kantoor langskomen.


Image

Stap 4: Rechtbank

Wij dienen het verzoekschrift tot echtscheiding voor jullie in en wikkelen de echtscheidingsprocedure af bij de Rechtbank. Je hoeft niet naar een zitting. En omdat wij zelf advocaat zijn, hebben jullie ook niet te maken met een extra persoon in het proces. Alles wordt door ons verzorgd.


Image

Stap 5: Gemeente

Je tekent nog eenmaal voor akkoord (dat kun je gewoon thuis doen) en vervolgens verzorgen wij de inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente. Na 4 tot 5 weken zijn jullie gescheiden.

Moet de echtscheiding met spoed afgewikkeld worden? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden van een spoedtraject.

aanvragen-echtscheiding

Goed om nog te weten

 • Vaste Prijs

  Je betaalt de vaste prijs die bij je pakket hoort. Griffierecht is inbegrepen. Er zijn geen verborgen kosten. Je verzamelt alleen zelf de huwelijksakte (en eventueel geboorteakte). Wil je dat wij deze voor je opvragen? Geen probleem.

 • Korting of gratis

  Heb je recht op gefinancierde rechtsbijstand? Dan kun je in veel gevallen een korting krijgen op ons tarief of is het traject zelfs geheel gratis. Klik hier om het direct te controleren.

 • Vrijblijvend

  Een aanvraag is bij ons volledig zonder risico. Je ontvangt automatisch alle documenten en kunt vrijblijvend bekijken of je gebruik wilt maken van onze pakketten.

 • Adviesgesprek

  Twijfel je welk pakket je moet kiezen? Plan een kort adviesgesprek en wij helpen je.


Korte uitlegvideo