Hoe werkt scheiden-online?

Met onderstaand stappenplan kunt u eenvoudig uw echtscheiding afwikkelen:

1. Aanvraagformulier

U verstuurt vrijblijvend online het aanvraagformulier. Op het aanvraagformulier kiest u een pakket (deze keuze kunt u later nog wijzigen). Vervolgens ontvangt u van ons automatisch een bevestiging, uw convenant / ouderschapsplan en een duidelijk stappenplan.

2. Convenant invullen

Uw convenant / ouderschapsplan is al automatisch ingevuld op basis van de gegevens op het aanvraagformulier. Hierdoor bespaart u veel tijd. U vult samen het convenant en eventueel ouderschapsplan verder in en verzamelt vast de huwelijksakte en eventuele geboorteaktes van uw kinderen. Bij vragen kunt u altijd onze helpdesk bellen. Het ingevulde convenant stuurt u per e-mail aan ons toe. Kiest u voor ons Basispakket? Dan stuurt u geen convenant aan ons toe.

3. Bespreking

Basispakket: er vindt een eenmalige identificatie plaats met een van onze medewerkers. De identificatie duurt ongeveer 10 minuten.

Pluspakket: een van onze gespecialiseerde echtscheidingsadvocaten neemt uw concept convenant/ouderschapsplan samen met u door.

Totaalpakket: in overleg met u beiden wordt bepaald welke ondersteuning u nodig heeft, waarna een bespreking wordt gepland met een van onze familierechtadvocaten en indien nodig een andere specialist. Gedurende een of twee dagdelen wordt u begeleid en wordt samen met u uw convenant en ouderschapsplan opgesteld.

De bespreking kan bij ons op kantoor plaatsvinden of met een videomeeting.

4. Rechtbank

Wij dienen het verzoekschrift tot echtscheiding voor u in en wikkelen de echtscheidingsprocedure voor u af bij de Rechtbank. U hoeft niet naar een zitting.

5. Inschrijving gemeente

U tekent nog eenmaal voor akkoord (dat kunt u gewoon thuis doen) en vervolgens verzorgen wij de inschrijving van uw echtscheiding bij de gemeente. Na 4 tot 5 weken bent u gescheiden.

Moet uw echtscheiding met spoed afgewikkeld worden? Neem dan contact met op voor de mogelijkheden van een spoedtraject.

U betaalt het vaste tarief. BTW en griffierecht zijn inbegrepen. U dient alleen zelf de benodigde afschriften te verzamelen (huwelijksakte en eventueel geboorteakte kinderen). Er zijn geen verborgen kosten. Heeft u recht op gefinancierde rechtsbijstand? Dan kunt u in sommige gevallen nog een korting krijgen op het tarief. Klik hier voor meer informatie.

Belangrijkste voorwaarde is dat u het samen eens bent over alle onderdelen van de echtscheiding en dat er geen relevante discussiepunten meer bestaan. Bij het Totaalpakket kunnen nog wel afspraken “open” staan.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op. Bel of mail ons gerust. Of start een chat.

U kunt alle stappen van de procedure ook nog rustig bekijken in onderstaande video.