Hoe werkt scheiden-online?

Met onderstaand stappenplan kun je eenvoudig je echtscheiding afwikkelen:

1. Aanvraagformulier

Je vrijblijvend online het aanvraagformulier in. Op het aanvraagformulier kies je een pakket (deze keuze kun je later nog wijzigen als een ander pakket beter blijkt te passen). Vervolgens ontvang je van ons automatisch een bevestiging, jullie convenant / ouderschapsplan en een duidelijk stappenplan.

2. Convenant invullen

Jullie convenant / ouderschapsplan is al automatisch ingevuld op basis van de gegevens op het aanvraagformulier. Hierdoor bespaar je veel tijd. Je vult samen het convenant en eventueel ouderschapsplan verder in en verzamelt vast de huwelijksakte en eventuele geboorteaktes van jullie kinderen. Bij vragen kun je altijd onze helpdesk bellen. Het ingevulde convenant stuur je per e-mail aan ons toe. Kies je voor ons Basispakket? Dan stuur je geen convenant aan ons toe.

3. Bespreking

Basispakket: er vindt een eenmalige identificatie plaats met een van onze medewerkers. De identificatie duurt ongeveer 10 minuten.

Pluspakket: een van onze gespecialiseerde echtscheidingsadvocaten neemt jullie concept convenant/ouderschapsplan samen met je door.

Totaalpakket: in overleg met jullie beiden wordt bepaald welke ondersteuning je nodig hebt, waarna een bespreking wordt gepland met een van onze familierechtadvocaten en indien nodig een andere specialist. Gedurende een of twee dagdelen wordt je begeleid en wordt samen met jullie het convenant en ouderschapsplan opgesteld.

De bespreking kan bij ons op kantoor plaatsvinden of met een videomeeting.

4. Rechtbank

Wij dienen het verzoekschrift tot echtscheiding voor jullie in en wikkelen de echtscheidingsprocedure af bij de Rechtbank. Je hoeft niet naar een zitting.

5. Inschrijving gemeente

Je tekent nog eenmaal voor akkoord (dat kun je gewoon thuis doen) en vervolgens verzorgen wij de inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente. Na 4 tot 5 weken zijn jullie gescheiden.

Moet de echtscheiding met spoed afgewikkeld worden? Neem dan contact met op voor de mogelijkheden van een spoedtraject.

Je betaalt het vaste tarief. BTW en griffierecht zijn inbegrepen. Je dient alleen zelf de benodigde afschriften te verzamelen (huwelijksakte en eventueel geboorteakte kinderen). Er zijn geen verborgen kosten. Heb je recht op gefinancierde rechtsbijstand? Dan kun je in veel gevallen nog een korting krijgen op het tarief of is het traject zelfs geheel gratis. Klik hier voor meer informatie.

Belangrijkste voorwaarde is dat jullie het samen eens zijn over alle onderdelen van de echtscheiding en dat er geen relevante discussiepunten meer bestaan. Bij het Totaalpakket kunnen nog wel afspraken “open” staan.

Heb je vragen? Neem contact met ons op. Bel of mail ons gerust. Of start een chat.

Je kunt alle stappen van de procedure ook nog rustig bekijken in onderstaande video.