Eenvoudig online scheiden


Eenvoudig en betaalbaar scheiden. Het kan dankzij de vaste pakketten van scheiden-online. Met of zonder mediation.

Je wordt van de aanvraag tot de inschrijving begeleid, waarbij je verzekerd bent van de deskundigheid van een familierechtadvocaat en de juristen van de helpdesk.

Scheiden is niet leuk, en er komt veel op je af. Daarom is het hele proces in eenvoudige stappen voor je ingedeeld, en staat de helpdesk altijd voor je klaar voor hulp.


Zo werkt het

Image

Stap 1: Aanmelden

Je vraagt een van de pakketten aan. Je keuze kun je altijd nog wijzigen als een ander pakket beter blijkt te passen.

Je aanvraag is zonder verplichtingen. Je zit nergens aan vast.

Na je aanvraag ontvang je direct op maat gemaakte digitale documenten.


Image

Stap 2: Afspraken vastleggen

Jullie convenant / ouderschapsplan is al automatisch ingevuld op basis van de gegevens op het aanvraagformulier. Hierdoor bespaar je veel tijd en kun je direct aan de slag met het convenant. Je vult samen het convenant en eventueel ouderschapsplan verder in. Bij vragen is de helpdesk er voor jullie.


Image

Stap 3: Bespreken

Er wordt een een afspraak met jullie gepland voor de bespreking met de familierechtadvocaat. Alle afspraken worden gecontroleerd en de procedure wordt nog een keer uitgelegd.

De bespreking kan thuis via een videomeeting, maar je mag uiteraard ook op kantoor langskomen.


Image

Stap 4: Rechtbank

Het verzoekschrift tot echtscheiding wordt voor jullie ingediend en de echtscheidingsprocedure wordt bij de Rechtbank afgewikkeld. Je hoeft niet naar een zitting. En omdat de advocaat het dossier beheert, hebben jullie ook niet te maken met een extra persoon in het proces. Alles wordt door scheiden-online verzorgd.


Image

Stap 5: Gemeente

Je tekent nog eenmaal voor akkoord (dat kun je gewoon thuis doen) en vervolgens de inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente verzorgd. Na 4 tot 5 weken zijn jullie gescheiden.

Moet de echtscheiding met spoed afgewikkeld worden? Neem dan contact op voor de mogelijkheden van een spoedtraject.

aanvragen-echtscheiding

Goed om nog te weten

 • Vaste Prijs

  Je betaalt de vaste prijs die bij je pakket hoort. Griffierecht is inbegrepen. Er zijn geen verborgen kosten. Je verzamelt alleen zelf de huwelijksakte (en eventueel geboorteakte). Wil je dat scheiden-online deze voor je opvraagt? Geen probleem.

 • Korting of gratis

  Heb je recht op gefinancierde rechtsbijstand? Dan kun je in veel gevallen een korting krijgen op het tarief of is het traject zelfs geheel gratis. Klik hier om het direct te controleren.

 • Vrijblijvend

  Een aanvraag is volledig zonder risico. Je ontvangt automatisch alle documenten en kunt vrijblijvend bekijken of je gebruik wilt maken van de pakketten.

 • Adviesgesprek

  Twijfel je welk pakket je moet kiezen? Plan een kort adviesgesprek en je wordt direct verder geholpen.


Korte uitlegvideo