Gratis scheiden (of met korting)


Als je een lager inkomen hebt, kan je scheiding in 2024 in veel gevallen goedkoper voor je afgewikkeld worden. In sommige gevallen zelfs gratis. Gratis scheiden is dan ook echt gratis.

Dat kan met gefinancierde rechtsbijstand. De overheid beoordeelt dan op basis van je inkomen en vermogen of je recht hebt op deze subsidie.

Komen jullie in aanmerking? In dat geval betaal je alleen een eigen bijdrage. Het griffierecht schelden wij kwijt en komt voor rekening van scheiden-online. Kom je bij je gemeente in aanmerking voor bijzondere bijstand? Je betaalt dan helemaal niets, zelfs geen eigen bijdrage. Komen jullie beiden in aanmerking, dan betaal je beiden minder of zelfs helemaal niets. Heeft alleen een van jullie recht op subsidie, dan betaalt de een de helft van ons vaste tarief en de ander minder of niets.

Wat zijn de voorwaarden om gratis te kunnen scheiden of korting te krijgen?


Voorwaarden gratis scheiden

Doe de test (Basispakket en Pluspakket 2024)Gratis echtscheiding aanvragen

Goed om nog te weten

  • Beoordeling per persoon

    Je wordt voor de korting of gratis scheiden ieder individueel beoordeeld op je eigen inkomen. Het inkomen van je (ex-)partner telt dus niet mee voor jouw aanvraag.

  • De helft van het tarief

    Kom jij wel in aanmerking voor een gratis echtscheiding, maar je (ex-)partner niet? Dan wordt de helft van de pakketprijs gerekend.

  • De aanvraag wordt voor je verzorgd

    Scheiden-online verzorgt de aanvraag bij de Raad voor Rechtsbijstand. Dit hoef je dus niet zelf te doen. Eventuele bijzondere bijstand moet je wel zelf aanvragen bij je gemeente.