Gratis scheiden

gratis-echtscheiding

In sommige gevallen kunnen wij uw echtscheiding geheel kosteloos voor u afwikkelen. U betaalt ons dan niets, zelfs geen griffierecht. Wij schelden u de laagste eigen bijdrage en het griffierecht kwijt.

Wat zijn de voorwaarden om gratis te kunnen scheiden?


De overheid biedt de mogelijkheid van gefinancierde rechtsbijstand (een toevoeging). Indien uw inkomen en uw vermogen onder een bepaalde grens liggen, dan kunnen wij een toevoeging voor u aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Doe de test onder aan deze pagina om te zien of u in aanmerking komt. Twijfelt u? Bel ons gerust, zodat wij voor u kunnen beoordelen of u in aanmerking komt.

Wij vragen de toevoeging voor u aan. U hoeft dit niet zelf te doen.

De laagste eigen bijdrage is € 340,-. Deze laagste eigen bijdrage hoeft u niet aan ons te betalen, maar dan dient u wel een doorverwijzing naar ons kantoor te vragen bij het Juridisch Loket.

Heeft de Raad voor Rechtsbijstand de toevoeging verleend, maar met een hogere eigen bijdrage? Dan betaalt u ons alleen het verschil tussen de laagste eigen bijdrage en uw eigen bijdrage.

Bij het Juridisch Loket (0900-8020) kunt u vragen om een doorverwijzing naar ons kantoor (B& Advocaten, mr. A.S. Bakker).

Dit kan telefonisch, u hoeft niet het Juridisch Loket toe. Geef daarbij aan dat het om een gemeenschappelijke echtscheiding gaat, en dat u samen naar dezelfde advocaat gaat.

Het Juridisch Loket mailt ons de doorverwijzing.

Na de echtscheiding beoordeelt de Raad voor Rechtsbijstand of u vermogen heeft meegekregen uit de echtscheiding. Dat kan bijvoorbeeld spaargeld zijn of overwaarde uit de woning. Dit wordt een resultaatsbeoordeling genoemd.

Krijgt u te veel vermogen mee? Dan wordt de toevoeging ingetrokken. In dat geval kunnen wij u geen gratis echtscheiding aanbieden. De grens ligt bij € 15.000,-.

Het aanbod voor een gratis echtscheiding (waarbij wij uw eigen bijdrage en uw griffierecht voor onze rekening nemen) is alleen van toepassing bij ons Basispakket en Pluspakket.

Bij een echtscheiding wordt u ieder individueel beoordeeld voor de vraag of u in aanmerking komt voor een toevoeging. Voor uw aanvraag wordt dus alleen gekeken naar uw inkomen, en niet dat van uw ex-partner.

Komt u in aanmerking voor een gratis echtscheiding, maar uw ex-partner niet? Dan betaalt u niets. Uw ex-partner betaalt zijn of haar helft van ons tarief.

Doe de test
Beantwoord de vragen en zie direct of u in aanmerking komt voor een gratis echtscheiding:

Komt u in aanmerking?

Vul ons aanvraagformulier in, kies het gewenste pakket, en bel of mail ons om aan te geven dat u in aanmerking komt voor een gratis echtscheiding of een korting. Wij helpen u direct verder en vragen voor u een toevoeging aan.

GA NAAR HET AANVRAAGFORMULIER