Alimentatie berekenen


Bij het Pluspakket en Basispakket dien je het samen eens te zijn over de hoogte van eventuele alimentatie  (kinderalimentatie of partneralimentatie) die in het convenant of ouderschapsplan wordt opgenomen.

Scheiden-online kan voor jullie de hoogte van de alimentatie berekenen voor een vast tarief van € 125,- totaal.

Is sprake van een complexere situatie, zoals bijvoorbeeld een onderneming of een internationale situatie? Dan kan het zijn dat aanvullende kosten in rekening worden gebracht. Hierover wordt je in dat geval vooraf geïnformeerd. Je bepaalt dan zelf of je de berekening tegen het aangepaste tarief wil laten uitvoeren.

De alimentatieberekening wordt opgesteld conform de Trema-normen. Vervolgens ontvang je de berekening en een uitgebreide toelichting.

Om de berekening te kunnen uitvoeren dienen jullie het samen eens te zijn over de te gebruiken gegevens. De gebruikte  inkomensgegevens en kostenposten bepalen immers de uitkomst van de berekening.

Wil je een berekening laten uitvoeren? Klik dan op de button hier onder. Wil je meer informatie over partneralimentatie in het algemeen, klik dan hier. Voor algemene informatie over kinderalimentatie, klik je hier.


Alimentatie laten berekenen

Klik op de button om de aanvraag te starten. Er worden een aantal vragen over jullie situatie gesteld. Die gegevens zijn nodig om de berekening te kunnen maken.

Goed om nog te weten

  • Online aanvragen

    Je kunt de berekening volledig online aanvragen. Daarnaast mag je altijd met de helpdesk bellen voor hulp bij de aanvraag.

  • Vaste Prijs

    Scheiden-online hanteert een vaste prijs voor de alimentatieberekeningen. Is jullie situatie wat ingewikkelder? Dan kan een toeslag van toepassing zijn. Als dit het geval is, hoor je dat vooraf.

  • Samen eens

    Je dient het samen eens te zijn over de financiele gegevens die worden gebruikt voor de berekening.