Alimentatie berekenen


Bij het Pluspakket en Basispakket dien je het samen eens te zijn over de hoogte van eventuele kinderalimentatie of partneralimentatie die in het convenant of ouderschapsplan wordt opgenomen.

Wij kunnen voor jullie de hoogte van de alimentatie berekenen voor een vast tarief van € 100,- totaal.

Is sprake van een complexere situatie, zoals bijvoorbeeld een onderneming of een internationale situatie? Dan kan het zijn dat we aanvullende kosten rekenen. Hierover wordt je dan vooraf geïnformeerd zodat je kunt besluiten of je de berekening tegen het aangepaste tarief wilt laten uitvoeren.

De alimentatieberekening wordt opgesteld conform de Trema-normen, en je ontvangt naast de berekening een uitgebreide toelichting.

Hoef je alleen kinderalimentatie te laten berekenen? Dat kun je ook gratis zelf doen met de rekentool van de Raad voor Rechtsbijstand, onderaan deze pagina.

Wil je een alimentatieberekening door ons laten uitvoeren?
Neem dan contact op. Bel of mail ons gerust vrijblijvend. Of start een chat.


Goed om nog te weten

  • Vaste Prijs

    We hanteren een vaste prijs voor de alimentatieberekeningen. Bij bijzondere of complexe situaties kan een toeslag van toepassing zijn.

  • Samen eens

    Je dient het samen eens te zijn over de financiele gegevens die wij gebruiken voor de berekening.

  • Kinderalimentatie

    Kinderalimentatie kun je eventueel zelf gratis berekenen met de Rekentool van de Raad voor Rechtsbijstand.

Rekentool kinderalimentatie

Met de rekentool van de Raad voor Rechtsbijstand kun je gratis zelf kinderalimentatie berekenen. De tool is ook te vinden op https://kart.rechtwijzer.nl.