Basispakket echtscheiding

1. Aanvraagformulier

U verstuurt vrijblijvend online het aanvraagformulier. Vervolgens ontvangt u van ons een bevestiging en een duidelijk stappenplan.

2. Korte bespreking

Tijdens een korte bespreking wordt uw identiteit geverifieerd en een toelichting gegeven op de procedure en gevolgen van de echtscheiding. De identificatie kan bij ons op kantoor plaatsvinden of met een videomeeting.

3. Rechtbank

Wij dienen het verzoekschrift tot echtscheiding voor u in en wikkelen de echtscheidingsprocedure voor u af bij de Rechtbank. U hoeft niet naar een zitting.

4. Inschrijving gemeente

U tekent nog eenmaal voor akkoord (dat kunt u gewoon thuis doen) en vervolgens verzorgen wij de inschrijving van uw echtscheiding bij de gemeente. Na 4 tot 5 weken bent u gescheiden.

Moet uw echtscheiding met spoed afgewikkeld worden? Neem dan contact met op voor de mogelijkheden van een spoedtraject.

U betaalt €325,- all-in per persoon. BTW en griffierecht zijn inbegrepen. U dient alleen zelf een afschrift van uw huwelijksakte op te vragen. Er zijn geen verborgen kosten.

Heeft u vragen over het Basispakket? Bel of mail ons gerust. Of start een chat.

Bekijk het Pluspakket >>

Bekijk het Totaalpakket >>

Wat zijn de beperkingen van het Basispakket?
  • alleen voor eenvoudige situaties
  • geen bespreking en bekrachtiging van uw convenant
  • niet mogelijk als u minderjarige kinderen heeft
  • wel mogelijk als u een convenant van een mediator heeft

Bij het Basispakket ontvangt u van ons een stappenplan en ook het model-convenant met toelichting. Uw eventuele convenant wordt echter niet toegevoegd aan uw dossier, niet door ons beoordeeld en ook niet meegezonden naar de Rechtbank.

Heeft u minderjarige kinderen? Dan is het Basispakket niet mogelijk. Bij minderjarige kinderen is een ouderschapsplan verplicht en dit dient ook met het verzoekschrift te worden meegezonden aan de Rechtbank. Zonder bespreking van uw ouderschapsplan kunnen wij dit niet indienen bij de Rechtbank. Heeft u minderjarige kinderen? Kies dan voor ons Pluspakket met bespreking.

Nadelen Basispakket
  • geen advisering over uw afspraken
  • soms is een bekrachtigd convenant nodig voor bepaalde instanties
  • groter risico van vernietiging van een “eigen” convenant

Uw eventuele convenant wordt niet besproken met een advocaat en wij hebben geen enkele bemoeienis hebben met uw onderlinge afspraken en adviseren u daar ook niet over.

Daarnaast kunnen bepaalde instanties soms een door de rechter bekrachtigd convenant verlangen. Dit kan bijvoorbeeld een pensioenfonds zijn in verband met pensioenverevening, een woningbouwvereniging in verband met een urgentieaanvraag of een bank in verband met het overnemen van de hypothecaire lening van uw woning. Ook kan het van belang zijn dat uw convenant de juiste bewoordingen bevat. Een onjuiste tekst kan tot problemen leiden, zoals bijvoorbeeld fiscale problemen bij de aftrek van hypotheekrente als u nog langere tijd samen eigenaar van de echtelijke woning wilt blijven.

Ten slotte is het nog goed om te weten dat een convenant achteraf eenvoudiger kan worden vernietigd als de inhoud niet is besproken met een deskundige. Als een van beide partijen na de echtscheiding de inhoud van het convenant wil aanvechten bij de rechter, dan kan de rechter rekening houden met het feit dat het convenant is getekend zonder deskundig advies vooraf.

Bij twijfel tussen de beide trajecten adviseren wij u niet te kiezen voor het traject zonder bespreking. Daar is een echtscheidingsprocedure te belangrijk voor.

Heeft u nog vragen over dit traject? Neem contact met ons op. Bel of mail ons gerust. Of start een chat.