Basispakket echtscheidingEenvoudig scheiden zonder dure mediator of hoge advocaatkosten. Het kan, met het Basispakket. Je wordt begeleid van de aanvraag tot de inschrijving.

Bij het Basispakket ontvang je een op maat gemaakt convenant dat jullie samen verder kunnen invullen met behulp van duidelijke instructies.

Het convenant wordt wel door de Rechtbank bekrachtigd, maar het convenant wordt niet volledig met jullie besproken. Het Basispakket is vooral geschikt voor eenvoudige situaties, en alleen mogelijk als jullie geen minderjarige kinderen hebben.

Zo werkt het


aanmelden-echtscheiding

Stap 1: Aanmelden

Je vraagt het Basispakket aan. Je keuze kun je altijd nog wijzigen als een ander pakket beter blijkt te passen. Je aanvraag is zonder verplichtingen. Je zit nergens aan vast. Na je aanvraag ontvang je direct op maat gemaakte digitale documenten.


convenant-echtscheiding

Stap 2: Afspraken vastleggen

Het convenant / ouderschapsplan is al automatisch ingevuld op basis van de door jullie ingevulde gegevens op het aanvraagformulier. Hierdoor bespaar je veel tijd en kun je direct aan de slag met het convenant.

Je vult samen het convenant verder in met behulp van een duidelijke instructie.


bespreking-convenant

Stap 3: Bespreken

Er wordt  een afspraak met jullie gepland voor identificatie en een toelichting van de procedure.

De bespreking kan thuis via een videomeeting, maar je mag uiteraard ook op kantoor langskomen.


echtscheiding-rechtbank

Stap 4: Rechtbank

Het verzoekschrift tot echtscheiding wordt voor jullie ingediend (met het convenant) en de echtscheidingsprocedure wordt afgewikkeld bij de Rechtbank.

Je hoeft niet naar een zitting. Alles wordt door scheiden-online verzorgd.


echtscheiding-gemeente

Stap 5: Gemeente

Je tekent nog eenmaal voor akkoord (dat kun je gewoon thuis doen) en vervolgens wordt de inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente verzorgd. Na 4 tot 5 weken zijn jullie gescheiden.

Moet de echtscheiding met spoed afgewikkeld worden? Neem dan contact op voor de mogelijkheden van een spoedtraject.

aanvragen-echtscheiding

Belangrijkste kenmerken van het Basispakket


 • Voor zeer eenvoudige situaties
 • Je maakt zelf samen afspraken
 • Bekrachtiging van jullie convenant door de rechtbank
 • Je hebt geen behoefte aan een bespreking met een expert
 • Geen toetsing van jullie afspraken
 • Niet mogelijk bij minderjarige kinderen

Goed om nog te weten

 • Vaste Prijs

  Je betaalt de vaste prijs van € 395,- per persoon. Griffierecht is inbegrepen. Er zijn geen verborgen kosten. Je verzamelt alleen zelf de huwelijksakte. Wil je dat scheiden-online deze voor je opvraagt? Geen probleem, dat is mogelijk.

 • Korting of gratis

  Heb je recht op gefinancierde rechtsbijstand? Dan kun je in veel gevallen een korting krijgen op het tarief of is het traject zelfs geheel gratis. Klik hier om het direct te controleren.

 • Voor eenvoudige situaties

  Het Basispakket is bedoeld voor eenvoudige situaties zonder kinderen. Hebben jullie een koopwoning en neemt een van beiden de woning over? Of is sprake van een onderneming of minderjarge kinderen? Dan is het Pluspakket geschikt. Na je aanvraag beoordeelt scheiden-online voor je of jullie situatie zich leent voor het Basispakket.

 • Adviesgesprek

  Twijfel je welk pakket je moet kiezen? Plan een kort adviesgesprek en je wordt verder geholpen..