Totaalpakket echtscheiding

1. Aanvraagformulier

U verstuurt vrijblijvend online het aanvraagformulier. Vervolgens ontvangt u van ons een bevestiging, uw convenant / ouderschapsplan en een duidelijk stappenplan.

2. Convenant invullen

Uw convenant / ouderschapsplan is al automatisch ingevuld op basis van de gegevens op het aanvraagformulier. Hierdoor bespaart u veel tijd. U vult samen het convenant en eventueel ouderschapsplan zoveel mogelijk verder in en verzamelt vast de huwelijksakte en eventuele geboorteaktes van uw kinderen. Bij het Totaalpakket zullen bepaalde afspraken wellicht nog niet volledig door u ingevuld kunnen worden. Deze laat u dan open.

3. Bespreking en begeleiding

Een van onze gespecialiseerde echtscheidingsadvocaten bepaalt vooraf bij welke onderwerpen u extra hulp nodig heeft en of het Totaalpakket voor u de beste oplossing is. Ook wordt vooraf bepaald welke deskundige(n) eventueel kunnen helpen bij het vormgeven van uw afspraken. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld een fiscalist, accountant, kindercoach of alimentatiespecialist. In overleg met u beiden wordt duidelijk afgesproken wie betrokken wordt bij het traject. Totaal zijn twee dagdelen beschikbaar, en deze kunnen flexibel worden gebruikt (b.v. een advocaat en fiscalist gedurende 1 dagdeel, of alleen een advocaat gedurende twee dagdelen). De bespreking kan bij ons op kantoor plaatsvinden of met een videomeeting, hoewel wij bij het Totaalpakket de voorkeur geven aan een bespreking met u beiden op kantoor.

4. Rechtbank

Wij dienen het verzoekschrift tot echtscheiding voor u in en wikkelen de echtscheidingsprocedure voor u af bij de Rechtbank. U hoeft niet naar een zitting.

5. Inschrijving gemeente

U tekent nog eenmaal voor akkoord (dat kunt u gewoon thuis doen) en vervolgens verzorgen wij de inschrijving van uw echtscheiding bij de gemeente. Na 4 tot 5 weken bent u gescheiden.

Moet uw echtscheiding met spoed afgewikkeld worden? Neem dan contact met op voor de mogelijkheden van een spoedtraject.

U betaalt €795,- all-in per persoon. BTW en griffierecht zijn inbegrepen. U dient alleen zelf de benodigde afschriften te verzamelen (huwelijksakte en eventueel geboorteakte kinderen). Er zijn geen verborgen kosten. Heeft u recht op gefinancierde rechtsbijstand? Dan kunt u in sommige gevallen nog een korting krijgen op het tarief. Klik hier voor meer informatie.

Lukt het niet om binnen de gestelde tijd tot een volledig convenant (en eventueel ouderschapsplan) te komen? Dan wordt in overleg met u beiden bepaald of het zinvol is aanvullende uren te besteden, of dat u wellicht gebaat bent bij mediation. We zullen echter altijd proberen om binnen de gestelde tijd tot een regeling te komen.

Heeft u vragen over het Totaalpakket? Neem contact met ons op. Bel of mail ons gerust. Of start een chat.

Bekijk het Basispakket >>

Bekijk het Pluspakket >>