Pluspakket mediation


Het Pluspakket mediation is geschikt voor iets complexere situaties waarbij er eventueel sprake is van kinderen, een koophuis of  onduidelijkheden rondom financiële onderdelen.

Samen met de mediator stellen jullie het convenant en eventueel ouderschapsplan op en worden de afspraken vastgelegd.

We hanteren duidelijke en scherpe tarieven, waarbij de afwikkeling van de echtscheiding bij de Rechtbank is inbegrepen. Je weet dan precies waar je aan toe bent. En je hebt de zekerheid van een ervaren gecertificeerde Mfn-mediator.


 
Image
Image
Image
Image
 

Zo werkt het


aanmelden-echtscheiding

Stap 1: Aanmelden

Je vraagt ons Pluspakket mediation aan. Je keuze kun je altijd nog wijzigen als een ander pakket beter blijkt te passen. Je aanvraag is zonder verplichtingen. Je zit nergens aan vast. Na je aanvraag ontvang je direct op maat gemaakte digitale documenten.


Image

Stap 2: Kennismaking mediator

De mediator neemt contact met jullie op voor een kennismaking.

Jullie bepalen daarna zelf of je het traject in gang wil zetten.


Image

Stap 3: Afspraken maken

Samen met de mediator komen jullie tot een regeling en wordt het convenant (en eventueel ouderschapsplan) opgesteld.


echtscheiding-rechtbank

Stap 4: Rechtbank

Wij dienen het verzoekschrift tot echtscheiding voor jullie in (met het convenant) en wikkelen de echtscheidingsprocedure af bij de Rechtbank.

Je hoeft niet naar een zitting.
En omdat wij zelf advocaat zijn, hebben jullie ook niet te maken met een extra persoon in het proces. Alles wordt door ons verzorgd.


echtscheiding-gemeente

Stap 5: Gemeente

Je tekent nog eenmaal voor akkoord (dat kun je gewoon thuis doen) en vervolgens verzorgen wij de inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente. Zodra de echtscheiding is ingeschreven, zijn jullie formeel gescheiden.

Moet de echtscheiding met spoed afgewikkeld worden? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden van een spoedtraject.

aanvragen-echtscheiding

Belangrijkste kenmerken van het Pluspakket


 • Geschikt als er minderjarige kinderen zijn
 • Eventueel een koophuis
 • Eventuele onduidelijkheden in de financiële situatie
 • 2 a 3 besprekingen
 • Tot 6 contacturen met de mediator
 • Inclusief afwikkeling bij de Rechtbank en gemeente

Goed om nog te weten

 • Vaste Prijs

  Je betaalt de vaste prijs van € 1.150,- per persoon. De kosten van de advocaat en Rechtbank zijn inbegrepen. Je vraagt alleen zelf de huwelijksakte op. Wil je dat wij deze voor je opvragen? Geen probleem, dat is mogelijk.

 • Extra uren

  Blijken jullie tijdens het mediationtraject meer uren nodig te hebben? Dan betaal je € 160,- per uur inclusief BTW voor de extra tijd die nodig is (€ 80,- per persoon).

 • Kennismaking

  Tijdens de kennismaking beoordelen jullie samen met de mediator of het Pluspakket het beste past. Na het kennismakingsgesprek bepalen jullie zelf of je het traject gaat starten.

 • Overheidssubsidie

  Heb je recht op gefinancierde rechtsbijstand? Dan betaal je alleen een lage eigen bijdrage en een verlaagd griffierecht voor de Rechtbank. Klik hier om het direct te controleren.