Je echtscheiding goed regelen voor de kinderen

gratis-echtscheiding

Scheiden als er minderjarige kinderen zijn

Je hebt besloten te gaan scheiden, maar er zijn wel minderjarige kinderen. Je wilt samen alles goed regelen, met name voor je kinderen. Scheiden-online (onderdeel van B& Familierechtadvocaten) maakt het mogelijk om samen goede afspraken te maken met betrekking tot de kinderen. Tegen een scherp en vast tarief wordt je echtscheiding door ons afgewikkeld.

Wil je een vrijblijvende aanvraag doen en direct ons convenant en ouderschapsplan ontvangen?

GA NAAR HET AANVRAAGFORMULIER

Ouderschapsplan
Als je op onze website een geheel vrijblijvende aanvraag doet, ontvangen jullie per e-mail een stappenplan en een ouderschapsplan. Het ouderschapsplan is al gedeeltelijk voor je opgesteld op basis van de gegevens van je aanvraagformulier. Dat bespaart veel tijd en moeite. Samen vullen jullie het ouderschapsplan verder in op basis van je gezamenlijke wensen en keuzes. Je ontvangt een uitgebreide toelichting bij het ouderschapsplan, waardoor je het eenvoudig kunt opstellen.

Naast het ouderschapsplan ontvang je ook een convenant. Ook deze is al gedeeltelijk voor jullie ingevuld op basis van de gegevens van het aanvraagformulier.

Bespreking
Nadat jullie het ouderschapsplan (en convenant) hebben ingevuld, stuur je deze aan ons toe. Vervolgens kan een bespreking worden gepland om samen met julie het ouderschapsplan en convenant te bespreken. Dat kan bij ons op kantoor, maar is ook mogelijk via een videomeeting.

Tijdens het gesprek nemen wij het ouderschapsplan met je door (en het convenant).  Eventuele aanpassingen verwerken wij in overleg met jullie beiden.

Procedure
Nadat de bespreking heeft plaatsgevonden en alle stukken compleet zijn, wikkelen wij de gehele echtscheidingsprocedure voor je af bij de Rechtbank. Hebben jullie kinderen tussen de 12 en 18 jaar? Dan hebben zij een hoorrecht. het kind ontvangt van de rechtbank dan nog een brief met de mogelijkheid om zijn of haar mening kenbaar te maken aan de rechter. Het kind hoeft hier niets mee te doen, maar het mag uiteraard wel.

De kosten van ons traject bedragen € 790,- inclusief BTW en inclusief griffierecht. Zo weet je exact waar je aan toe bent, en wordt je niet geconfronteerd met onverwachte aanvullende kosten.

Wil je meer weten over ons echtscheidingspakket tegen vast tarief? klik hier voor meer informatie.