Totaalpakket echtscheidingEenvoudig scheiden zonder dure mediator of hoge advocaatkosten. Het kan, met ons Totaalpakket. We begeleiden je van de aanvraag tot de inschrijving.

Bij het Totaalpakket ontvang je een op maat gemaakt convenant (en bij minderjarige kinderen ook een ouderschapsplan) dat jullie samen verder kunnen invullen met behulp van duidelijke instructies. Bij vragen kun je altijd bellen met onze helpdesk.

Bepaalde afspraken kunnen jullie nog niet vastleggen in het convenant omdat je daar hulp bij nodig hebt. Je krijgt een gesprek met een juridisch medewerker voor het beoordelen van jullie situatie. Daarna gaat een van onze echtscheidingsadvocaten het convenant met jullie opstellen. Hiervoor is een dagdeel beschikbaar (hele ochtend of middag).

Zo werkt het


Image

Stap 1: Aanmelden

Je vraagt ons Totaalpakket aan. Je keuze kun je altijd nog wijzigen als een ander pakket beter blijkt te passen.

Je aanvraag is zonder verplichtingen. Je zit nergens aan vast.

Na je aanvraag ontvang je direct op maat gemaakte digitale documenten.


Image

Stap 2: Afspraken vastleggen

Het convenant / ouderschapsplan is al automatisch ingevuld op basis van de door jullie ingevulde gegevens op het aanvraagformulier. Hierdoor bespaar je veel tijd en kun je direct aan de slag met het convenant.

Je vult samen het convenant verder zoveel mogelijk in met behulp van een duidelijke instructie. Onze helpdesk is er altijd voor eventuele vragen.


Image

Stap 3: Bespreken

We maken een afspraak met jullie voor het beoordelen van het convenant door een van onze juridisch medewerkers. We bekijken samen met jullie waar je extra hulp nodig hebt.

Na de beoordeling krijg je een gesprek van een dagdeel met een van onze echtscheidingsadvocaten. Samen met de advocaat wordt het convenant verder opgesteld.

De bespreking kan thuis via een videomeeting, maar je mag uiteraard ook op kantoor langskomen.


Image

Stap 4: Rechtbank

Wij dienen het verzoekschrift tot echtscheiding voor jullie in en wikkelen de echtscheidingsprocedure af bij de Rechtbank.

Je hoeft niet naar een zitting.
En omdat wij zelf advocaat zijn, hebben jullie ook niet te maken met een extra persoon in het proces. Alles wordt door ons verzorgd.


Image

Stap 5: Gemeente

Je tekent nog eenmaal voor akkoord (dat kun je gewoon thuis doen) en vervolgens verzorgen wij de inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente. Na 4 tot 5 weken zijn jullie gescheiden.

Moet de echtscheiding met spoed afgewikkeld worden? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden van een spoedtraject.


Belangrijkste kenmerken van het Totaalpakket


 • Je vult samen het convenant zoveel mogelijk in
 • Er mogen nog onderdelen open staan in het convenant
 • Met een juridisch medewerker wordt gekeken wat open staat en of je een Totaalpakket nodig hebt
 • De echtscheidingsadvocaat stelt in een dagdeel met jullie het convenant op

Ben je samen het convenant aan het opstellen en kom je er achter dat je het Totaalpakket toch niet nodig hebt? Dan kun je tussentijds altijd nog wisselen naar ons Pluspakket.


Goed om nog te weten

 • Vaste Prijs

  Je betaalt de vaste prijs van € 795,- per persoon. Griffierecht is inbegrepen. Er zijn geen verborgen kosten. Je verzamelt alleen zelf de huwelijksakte (en eventueel geboorteaktes van de kinderen). Wil je dat wij deze voor je opvragen? Geen probleem, dat is mogelijk.

 • Korting of gratis

  Heb je recht op gefinancierde rechtsbijstand? Dan kun je in veel gevallen een korting krijgen op ons tarief of is het traject zelfs geheel gratis. Klik hier om het direct te controleren.

 • Samen eens

  Belangrijkste voorwaarde is dat jullie het eens zijn en samen het convenant kunnen invullen. Lukt dit niet? Dan kost het je ook niets. Een aanvraag is volledig zonder risico.

 • Adviesgesprek

  Twijfel je welk pakket je moet kiezen? Plan een kort adviesgesprek en wij helpen je.