Basispakket echtscheiding

1. Aanvraagformulier

Je vult vrijblijvend online het aanvraagformulier in. Vervolgens ontvang je van ons per e-mail alle documenten en een duidelijk stappenplan.

2. Korte bespreking

Tijdens een korte bespreking wordt jullie identiteit geverifieerd en een toelichting gegeven op de procedure en gevolgen van de echtscheiding. De identificatie kan bij ons op kantoor plaatsvinden of met een videomeeting.

3. Rechtbank

Wij dienen het verzoekschrift tot echtscheiding in en wikkelen de echtscheidingsprocedure voor jullie af bij de Rechtbank. Je hoeft niet naar een zitting.

4. Inschrijving gemeente

Je tekent nog eenmaal voor akkoord (dat kun je gewoon thuis doen) en vervolgens verzorgen wij de inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente. Na 4 tot 5 weken zijn jullie gescheiden.

Moet je echtscheiding met spoed afgewikkeld worden? Neem dan contact met op voor de mogelijkheden van een spoedtraject.

Je betaalt €290,- all-in per persoon. BTW en griffierecht zijn inbegrepen. Je dient alleen zelf een afschrift van uw huwelijksakte op te vragen. Er zijn geen verborgen kosten.

Heb je recht op gefinancierde rechtsbijstand? Dan kun je in veel gevallen nog een korting krijgen op het tarief of is het zelfs geheel gratis. Klik hier voor meer informatie.

Heb je vragen over het Basispakket? Bel of mail ons gerust. Of start een chat.

Bekijk het Pluspakket >>

Bekijk het Totaalpakket >>

Wat zijn de beperkingen van het Basispakket?
  • alleen voor eenvoudige situaties
  • geen bespreking en bekrachtiging van je convenant
  • niet mogelijk als jullie minderjarige kinderen hebben
  • wel mogelijk als je een convenant van een erkende mediator hebt

Bij het Basispakket ontvangt je van ons een stappenplan en ook het model-convenant met toelichting. Jullie eventuele convenant wordt echter niet toegevoegd aan uw dossier, niet door ons beoordeeld en ook niet meegezonden naar de Rechtbank.

Hebben jullie minderjarige kinderen? Dan is het Basispakket niet mogelijk. Bij minderjarige kinderen is een ouderschapsplan verplicht en dit dient ook met het verzoekschrift te worden meegezonden aan de Rechtbank. Zonder bespreking van jullie ouderschapsplan kunnen wij dit niet indienen bij de Rechtbank. Hebben jullie minderjarige kinderen? Kies dan voor ons Pluspakket met bespreking.

Nadelen Basispakket
  • geen advisering over uw afspraken
  • soms is een bekrachtigd convenant nodig voor bepaalde instanties
  • groter risico van vernietiging van een “eigen” convenant

Jullie eventuele convenant wordt niet besproken met een advocaat en wij hebben geen enkele bemoeienis hebben met jullie onderlinge afspraken en adviseren je daar ook niet over.

Daarnaast kunnen bepaalde instanties soms een door de rechter bekrachtigd convenant verlangen. Dit kan bijvoorbeeld een pensioenfonds zijn in verband met pensioenverevening, een woningbouwvereniging in verband met een urgentieaanvraag of een bank in verband met het overnemen van de hypothecaire lening van je woning. Ook kan het van belang zijn dat jullie convenant de juiste bewoordingen bevat. Een onjuiste tekst kan tot problemen leiden, zoals bijvoorbeeld fiscale problemen bij de aftrek van hypotheekrente als je nog langere tijd samen eigenaar van de echtelijke woning wilt blijven.

Ten slotte is het nog goed om te weten dat een convenant achteraf eenvoudiger kan worden vernietigd als de inhoud niet is besproken met een deskundige. Als een van beide partijen na de echtscheiding de inhoud van het convenant wil aanvechten bij de rechter, dan kan de rechter rekening houden met het feit dat het convenant is getekend zonder deskundig advies vooraf.

Bij twijfel tussen de beide trajecten adviseren wij je niet te kiezen voor het traject zonder bespreking. Daar is een echtscheidingsprocedure te belangrijk voor.

Heb je nog vragen over dit traject? Neem contact met ons op. Bel of mail ons gerust. Of start een chat.