Pakket geregistreerd partnerschap

Let op!
Dit is het stappenplan voor de beëindiging van een geregistreerd partnerschap via de gemeente. Dit traject is alleen mogelijk bij een geregistreerd partnerschap zonder minderjarige kinderen. Hebben jullie kinderen of wil je toch liever je geregistreerd partnerschap ontbinden via de rechtbank? Kies dan voor het reguliere Basispakket, Pluspakket of Totaalpakket. Kijk HIER voor meer informatie over de keuzemogelijkheden bij een geregistreerd partnerschap.

1. Aanvraagformulier

Je vult vrijblijvend online het aanvraagformulier in. Vervolgens ontvangt je van ons een bevestiging, jullie convenant en een duidelijk stappenplan.

2. Convenant invullen

Jullie convenant is al automatisch ingevuld op basis van de gegevens op het aanvraagformulier. Hierdoor bespaar je veel tijd. Je vult samen het convenant verder in en vraagt vast de akte van geregistreerd partnerschap op bij de gemeente. Bij vragen kun je altijd onze helpdesk bellen.

3. Bespreking

Een van onze gespecialiseerde echtscheidingsadvocaten neemt jullie convenant samen met je door. De bespreking kan bij ons op kantoor plaatsvinden of met een videomeeting. Na akkoord teken je beiden het convenant en een beëindigingsakte. De advocaat legaliseert de beëindigingsakte.

4. Inschrijving gemeente

Vervolgens verzorgen wij de inschrijving van de beëindiging bij de gemeente. Meestal ben je binnen een week gescheiden.

Je betaalt €290,- all-in per persoon. BTW is inbegrepen. Je dient alleen zelf de akte geregistreerd partnerschap op te vragen bij de gemeente. Er zijn geen verborgen kosten. Heb je recht op gefinancierde rechtsbijstand? Dan kun je in veel gevallen nog een korting krijgen op het tarief of is het zelfs geheel gratis. Klik hier voor meer informatie.

Belangrijkste voorwaarde is dat jullie het samen eens bent over alle onderdelen van de scheiding en dat er geen relevante discussiepunten meer bestaan.

Heb je vragen over het “Geregistreerd partnerschap-pakket”? Neem contact met ons op. Bel of mail ons gerust. Of start een chat.

Bekijk het Basispakket >>

Bekijk het Pluspakket >>

Bekijk het Totaalpakket >>